Wednesday, February 4, 2015

Lekkernij voor Valentijn...


I ‘ve got a date on Valentine’s day… met niks minder dan de Boule de New York! Deze hemelse zoetigheid van de hand van Chef Patissier Fabrice Collignon is vanaf 14 februari 2015 new in town en roept mijn naam.

Het begon allemaal bij Dominique Ansel, een Franse patissier die de Cronut uitvond: een mix van een croissant met een donut. Het ziet eruit als een donut maar dan gemaakt met bladerdeeg zoals een croissant. Steevast uitgeroepen tot één van de heerlijkste uitvindingen, kan de massaproductie dan ook niet langer uitblijven. De Belgische groep Vandemoortele pikte het concept op en brengt een variant op de markt, genaamd Boule de New York. Hiermee komt Fabrice Collignon ter sprake, die het recept van deze variant bedacht.

Hou je vast want het recept is om duimen en vingers bij af te likken en twee ingrediënten stelen de show, namelijk speculoos en gezouten caramel… Oh my… en ideaal dus om te combineren met een lekkere kop koffie. Deze Boule de New York zal vanaf 14 februari dan ook alleen verkrijgbaar zijn bij een select groepje van kwalitatieve koffiebars.

Zet je schrap want hieronder vind je de verschillende locaties:

Fabrice Colligon, Waterloosesteenweg 637, 1050 Brussel

Caffènation, Mechelsesteenweg 16, 2000 Antwerpen
OR Espresso Bar, Rue A. Ortsstraat 9, 1000  Brusse
OR Espresso Bar, Place Jourdan 13A, 1040 Etterbeek
OR Espresso Bar, Walpoortstraat 26, 9000 Gent
Sweet coffee, Botermarkt 15, 3500 Hasselt
Viva Sara Kaffée, Grote Markt 33, 8500 Kortrijk
Punto Caffè, Leopold Vanderkelenstraat 17a, 3000 Leuven
Get Your Mug., 17 rue des carmes, 4000 Luik
Beans, Ijzerenleen 37, 2800 Mechelen

Contact:

http://www.bouledenewyork.be

2 comments:

  1. Wow, dit klinkt fantastisch lekker! Gezouten caramel, jum! Misschien toch even langs de caffènation binnenkort :D

    ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!