Wednesday, May 6, 2015

Press Days AW15 // PART 2: Interieur


Zoals jullie gisteren hier al konden lezen was ik vorige week te gast op de persdagen van enkele toffe PR-bureaus om een beeld  te krijgen van de nieuwe collecties en merken. Gisteren gaf ik foodwise al een idee van de lekkere producten die ik heb mogen proeven en ontdekken. Vandaag wil ik graag wijden aan het onderwerp ‘interieurdesign en deco’. Hieronder kan je het allemaal mee ontdekken!


PJ MARES  


PJ MARES is een nieuw Belgisch design merk dat bestaat uit het designduo Tom Mares en Peter-Jan (PJ) Scherpereel. PJ MARES bestaat nog maar sinds vorig jaar en is met volle snelheid aan het groeien. Met een eigen showroom in het Brusselse waar je momenteel op afspraak terecht kunt, profileert PJ Mares zich als custom- and handmade in Belgium. Dit mede omwille van het feit dat hun werkatelier, waar alles van A tot Z wordt gemaakt, zich ook bevindt in het Brusselse. De originele bureaus, salontafels, kasten of wandrekken kan je naar eigen wens laten samenstellen. Je kiest de kleuren en het materiaal. Het leuke aan de bureaus is voor mij persoonlijk de ingebouwde kabelgoot die ongestoord alle kabels verbergt zodat je te allen tijde een clean desk gevoel hebt. Ze houden werkelijk met de allerkleinste details rekening. Goedkoop is het niet, maar wat wil je anders als je weet dat kwaliteit en handmade centraal staan.


IKEA

IKEA kennen we ondertussen al lang als goedkoop en toegankelijk merk. Nieuw in hun gamma zijn de tafeltjes en lampjes met een wireless oplaadfunctie voor de GSM. Zoals deze RIGGAD bureaulamp met draadloos oplaadsysteem bijvoorbeeld. Het enige wat je hoeft te doen is je smartphone op de ingebouwde lader leggen en het opladen kan beginnen! Fantastische uitvinding toch? Daarnaast ziet de lamp er ook nog eens strak en trendy uit.


SCAPA HOME


Vorig jaar had ik bij de zomercollectie van SCAPA HOME reeds een prachtige vlinderstoel gezien in luipaardmotief die mij wel kon bekoren. Modern en trendy zijn de key woorden bij SCAPA. Bij de nieuwe collectie blijft deze vlinderstoel dan ook in het gamma, enkel het design en de kleur verandert elke keer een beetje. Naast deze leuke vlinderstoel heb ik een zwak voor de prachtige, grote kaarsen die in de zomer op het terras wat extra sfeer geven.

Mistral Home




Mistral Home is een Belgisch textielbedrijf gespecialiseerd in bedlinnen, deco, tafel -en ander textiel. De wintercollectie ziet er alvast veelbelovend uit met zachte, warme stoffen. Kwalitatieve plaids en kussens tegen een voordelige prijs. Mistral Home wordt in heel wat toegankelijke verkooppunten aangeboden zoals bij Carrefour, Colruyt, Delhaize enz. Vooral dan de leuke plaids met speelse motiefjes voor kinderen zien er top uit! Wat me ook meteen opvalt zijn de mooie satijnen dekbedovertrekken en bijpassende sierkussens met mooie prints en kleurencombinaties. Dit was mijn eerste kennismaking met Mistral Home en het zal zeker niet mijn laatste ervaring zijn met dit merk.

Furnlab


Furnlab is een online woonwinkel die design op een toegankelijke manier wilt aanbieden. Scandinavisch design, tafels, stoelen, zetels, accessoires,… maken deel uit van hun aanbod. Butik is de merknaam voor betaalbaar en hedendaags design en is tevens de baby van Furnlab. Butik Living voorziet enerzijds in trendy, retro en mooi Scandinavisch design, anderzijds zijn ze nog steeds heel betaalbaar. Deze prachtige zeteltjes van Butik stralen eenvoud uit en combineren mooi met tal van andere stijlen.

Evolution


Een interieurwinkel met showroom op het Hasseltse Groenplein én instaan voor totaalprojecten, dat is Evolution. Ben je op zoek naar hedendaagse designmeubels –en accessoires, dan neem je best even een kijkje op hun website want daar vind je al een groot aanbod op terug. Ook voor verlichting kan je hier terecht. Ze verzorgden de aankleding van de Feinest Labels showroom in de Liquid Lounge te Antwerpen. Dit was een prettige kennismaking met Evolution en hun verschillende, mij niet onbekende, meubels zoals de Block Table van Normann Copenhagen en bijzettafeltjes van Hay, verlichting, accessoires en zoveel meer kleine eye catchers.

Dit was een korte samenvatting van de interieuritems die mij persoonlijk het meeste zijn bijgebleven. Wat vinden jullie het leukste item of product? Ik ben benieuwd!



No comments:

Post a Comment

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!