Wednesday, November 25, 2015

Press Days SS16 // PART 1: interieur & lifestyle


Tweemaal per jaar worden de nieuwe collecties voorgesteld aan de pers. In het voorjaar worden de wintercollecties voorgesteld op vlak van kledij, interieur, lifestyle, food… en in het najaar is het de beurt aan de voorjaars- en zomercollecties. Yep, in de winter zijn die zomerse kleurtjes en stofjes, optimistische zomerprints en lekkernijen meer dan welkom wat mij betreft! Diverse PR-bureaus zetten hun deuren dan open voor de pers en de showrooms worden tot in de puntjes opgemaakt. Ik was zeer vereerd om kennis te maken met een aantal nieuwe merken en tal van nieuwe collecties en nieuwigheden. Hieronder vind je mijn kijk op het eerste deel dat gaat over Interieur & Lifestyle: de merken die me het meest zijn bijgebleven en de items die ik maar al te graag in een pak(je) onder de kerstboom zou willen zien liggen. * wink * wink *

De fluffy plaids, mooie kussens en zachte dekbedovertrekken van Mistral Home zijn helemaal mijn ding. Ze voorzien voor SS16 niet 1 maar wel verschillende collecties in hun assortiment.
De Sunkissed spring-summer collectie zegt het zelf: op en top zomers met een tropisch pallet en blauw-turkoois tinten afgewisseld met warmrood. Black & White en donkergrijs zorgen dan weer voor afleiding en qua structuren wordt er gespeeld met geometrische prints, zigzags en bladmotieven. De perfecte collectie is dit voor een trendy en hedendaags interieur.
De Flower Rain collectie is de romantische collectie van Mistral Home. Het is een iets klassiekere collectie met bloemenprints en zachte kleuren afgewisseld met iets hevigere kleuren. Minder mijn stijl, maar wel perfect om een oude loft of sober interieur mee op te vrolijken.
Naast deze twee collecties zijn er nog twee andere: de Pastelicious, waarbij de naam voor zich spreekt, en mijn favoriet: de Exotic Mix collectie. Met deze laatste brengt Mistral Home een instant summer gevoel naar boven. Tropische oorden, happy kleuren, exotische designs. De toffe kussens zouden perfect je terras kunnen pimpen. Met deze collectie zou ik meteen mijn eigen exotisch paradijsje creëren op terras, ik heb al zin in de zomer! Enkele voorbeelden uit deze collectie vind je op de foto’s hieronder terug. De flanellen plaid bijvoorbeeld in het groen is een degradé effect. Ook het kussen met geometrische, etnische print in leuke kleurtjes maakt deel uit van deze collectie. Evenals het kussen met het zwart-wit effect en het giraffe kussen. Is het al bijna terug zomer? Please…




Happy Socks kennen we allemaal wel van de kleurrijke sokken met hippe patronen. Ze verkopen uiteraard ook ondergoed in dezelfde stijl. De zomer ziet er heel kleurrijk en optimistisch uit. Hoe kan je in godsnaam slecht gezind rondlopen als je in zo’n onderbroek kruipt of happy sokjes aan je voeten hebt? Tot het einde van dit jaar kan je trouwens nog terecht in de Happy Socks pop-up shop in de Antwerpse Stadsfeestzalen. Leuk idee voor onder de kerstboom, toch?


In de showroom van Pravda stond deze prachtige boxspring van Auping in een zachtroze pastelkleur. Dit Nederlandse topmerk staat dus niet alleen voor kwaliteit en vakmanschap maar ook voor comfort en mooie stoffen. Het bed gaf me alleszins een uitnodigend gevoel.


Nordic Living is een winkelconcept en online shop. De naam verklapt zichzelf: ze verkopen vooral Scandinavisch en hedendaags getinte meubels en accessoires. Bekende merken zoals Design Letters, HAY, HK Living… zijn er te verkrijgen. Benieuwd? Check dan zeker hun website hier.


Mooved is nog zo’n online shopconcept, gerund door een vader van 2 zoontjes. Ik volg hem nu al even via Instagram en de collecties die hij aanbiedt zijn ook helemaal mijn ding: Normann Copenhagen, Design Letters, Umlaute,… Op de persdagen was hij ook vertegenwoordigd. Hieronder een kleine blik op het genre producten dat je in de webwinkel kan verkrijgen.




Ben je nog op zoek naar een origineel behangpapier om die ene muur mee te verfraaien of heb je inspiratie nodig voor de kinderkamer? Ga dan zeker eens een kijkje nemen naar de wallpapers van het Nederlandse bedrijf Eijffinger! Ik kan mijn favorieten er zo uithalen. Ze hebben nu in samenwerking met het merk Rice supermooie wallpapers in pastelkleuren op de markt gebracht. Ideaal om een prinsessenkamer mee te decoreren volgens mij. Super girly en happy kleurtjes spannen de kroon. Ook de schitterende dots zijn trendy. Behang hiermee 1 enkele muur in je interieur en dit geeft net dat ietsje meer cachet aan je ruimte. Verkrijgbaar in diverse kleuren. Laat je vooral niet tegenhouden en neem hier een kijkje ter inspiratie.





Ook de Black & Light wallpapers van Eijffinger zijn de moeite waard, dit mooie luipaardmotief bijvoorbeeld. Wissel dit behangpapier af met een lichtgrijs of lichtbeige geverfde muur voor een opvallende maar toch elegante touch in je interieur.


Masureel is nog een bedrijf gespecialiseerd in mooie wallpapers. Dit is een Belgisch familiebedrijf dat verscheidene behang en verfmaterialen verkoopt en heel sterk is in patronen en structuren in het behangpapier.



De luchtplanten van Phyt waren de origineelste ontdekking van de persdagen voor mij. Deze airplants in mooi omvormde verpakkingen hebben enkel daglicht nodig en af en toe wat water (hoeveelheid en wijze afhankelijk van het type plantje) Elke plant is uniek van karakter en geef zelf toe: het is gewoon een origineel groen object in je interieur. Ga zeker even een kijkje nemen op de website van phytplants indien je, net als ik, even verbaasd bent.




XLBoom, no need to explain this one… Kijk gewoon even naar onderstaande volmaakte meubels en accessoires. Ik was al fan van hun fotolijsten, maar de meubels en accessoires zijn minstens even leuk.




In de dollhouse showroom van Oona spotte ik het fijne, delicate porselein van HAKA Keramiek. Mooie vaasjes en hartverwarmende kaarshoudertjes. Ook hun porseleinen borden en potjes zijn handgemaakt en uniek. De twee dames die aan het roer staan van dit bedrijf zijn met veel passie bezig met hun vak en dit straalt af van hun werk. Knap!



Scapa Home is en blijft een zwaargewicht in de wereld van interieur en lifestyle. Met hun meer klassiek getinte meubels en accessoires, dat vooral ook te zien is in de materialen en kleuren, blijven ze scoren. De mooie kussens met toffe etnische prints vind ik zeer geslaagd.



Rough Rugs is een textielmerk dat ik nog niet kende. Ze bieden prachtige, iets duurdere, kussens aan met mooie prints en afwisselende structuren en stoffen. Er werd me verteld dat deze kussens te aanschouwen zijn in klasse restaurant The Jane… wat een referentie! Ik moet hier DRINGEND gaan eten, en duidelijk niet alleen voor de fijne keuken maar ook voor het prachtige interieur. De kleuren en stoffen zijn verrassend en ook de goede kwaliteit was duidelijk merkbaar.




Na dit overzicht zal je waarschijnlijk denken: is er iets dat ze ook niet zo leuk vond? Eerlijk gezegd zou ik NU graag de lotto winnen zodat ik mijn interieur volledig kan herinrichten met AL deze mooie voorjaars- en zomerspullen. 

Hebben jullie een item gespot in bovenstaande collecties dat ook op jullie verlanglijstje zou kunnen staan? Let me know...

Bedankt aan alle PR-bureaus die me uitgenodigd en overladen hebben met veel welgekomen nieuwe inspiratie!

4 comments:

  1. Mooved kende ik nog niet, precies wel de moeite :)
    En ik ben ook verkocht aan die Phyt plantjes, zo leuk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Carolien, ja er zijn zoveel webshops dat je op de duur niet meer kunt volgen he... Maar Mooved is zeker een kijkje waard! Die plantjes van Phyt behoren ook tot mijn wishlist: onderhoudsvriendelijk en mooi!

      Delete
  2. Dat behangske met die vogelkes van Eijffinger: goddelijk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey Heidi, leuk he! ;-) Ik was er ook meteen weg van. Toffe samenwerking met Rice.

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!