Wednesday, December 14, 2016

Een feestelijk eindejaar met Delhaize


Aftellen geblazen want binnen 10 dagen is het kerstavond. Ga je uit eten of blijf je gezellig met de familie thuis? Ik heb alvast kennisgemaakt met de actuele fijnproeverproducten van Delhaize en er zitten toch wel wat toppertjes tussen waarmee ik heerlijke hapjes heb gemaakt. Ontbreekt het je nog wat aan inspiratie voor de Kerst -of Nieuwjaarsmenu, dan raad ik je aan om te blijven lezen… Deel 1 van deze kerstspecial draait volledig om de hors-d’oeuvres.  Voor 2 van hen hoef je zelfs niet uit je luie zetel te komen…



Auberginerolletjes met truffelpesto


Ingrediënten:

-1 aubergine
-100g ricotta
-50g (half potje) Truffelpesto van Delhaize
-olijfolie
-peper en zout
-gerookt paprikapoeder

Werkwijze:

Meng de ricotta met een half potje truffelpesto tot een homogene pasta.
Snijd de aubergine overlangs in fijne repen.
Grill de aubergine mooi bruin langs beide kanten in een grillpan en gebruik voldoende olijfolie. Kruid een beetje af met peper en zout. Haal ze van het vuur en laat ze afkoelen.
Smeer de aubergineplakjes in met de pasta van ricotta en truffelpesto en rol ze op. Zet vast met een prikker. Strooi er een beetje gerookt paprikapoeder over en serveer!

Truffelpesto van Delhaize

Aperitieftoastjes met feestelijke forelmousse



Ingrediënten:

-10 à 15cl zure room
-2 gerookte forelfilets (ongeveer 125g)
-Verse bieslook
-peper en zout
-Perles de vin de Sauternes van Delhaize (eetbare parels)

Werkwijze:

Doe de zure room samen met de gerookte forelfilets (in grove stukken gesneden) en wat verse bieslook met peper en zout in een blender tot er een smeuïge forelmousse ontstaat. Indien het wat kruiding mist, kan je nog wat extra bieslook toevoegen of wat peper.
Neem de bladerdeeghapjes en schik ze op een dienplateau. Spuit de forelmousse op de toastjes en werk af met een sprietje bieslook en een parel van Sauterne wijn. Enjoy!

Apero bladerdeeghapjes van Delhaize

Delhaize Mini kroontjes


Deze diepvrieshapjes van Delhaize zien er eenvoudig uit maar zijn heerlijk. Zet ze 10 min in de oven, zoals op de instructie op de verpakking, en serveer ze op mini schaaltjes. Er zitten 4 verschillende smaken in een doosje van 12 stuks.

Mini kroontjes van Delhaize

Hartige macarons van Delhaize



Zoete macarons kan ik elke dag wel degusteren. Delhaize komt verrassend uit de hoek met deze zoute versie bestaande uit 4 verschillende smaken. Foie-gras / gekarameliseerde appel, camembert / appel, Truffel / hazelnoten en geitenkaas/vijg/tijm. 12 stuks in 1 pakje.

Zoute macarons van Delhaize

Deze hapjes combineren heerlijk met een sprankelend glaasje schuimwijn van het merk Woodbridge


Proost!

No comments:

Post a Comment

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!